Weboldal címe
Weboldal alcíme
HÍREK
Példa alcím

Megjelent a 2021/2022-es tanév versenykiírása

A tanévi országos versenykiírás elérhető:


A múlt héten vehette át megérdemelt GameTime2 jutalmát Eszenyi Bence és Eszenyi Gergő, a Mezőberényi Általános Iskola testvérpár tanulója. Velük készítettünk egy rövid interjút.

2021.03.17.

A Békés Megyei Diáksport Egyesület nevében először is engedjétek meg, hogy gratuláljak Nektek a Diákolimpia® GameTime-ban elért eredményeitekhez!

Legjobb Békés megyei résztvevőként mondanátok néhány gondolatot a mostani játékról? Hogy találtatok a játékra és erre a lehetőségre? Honnan jött az ihlet, kinek volt az ötlete, hogy nevezzetek?

- Bence: Én már tavaly is beneveztem a GameTime-ra és elindultam mind a nyolc sportágban. Most januárban tavalyi nevezőként megkaptuk a levelet róla és így indultam el újra.
- Gergő: Én is szerettem volna részt venni benne, de tavaly még csak negyedikes voltam és nem lehetett. Most nagyon megörültem, amikor Anya mondta, hogy most már én is nevezhetek és játszhatok.

Mi inspirált Titeket arra, hogy elkezdjétek a kihívásokat?

- Bence: Szeretünk sportolni és láttuk, hogy értékes díjakat lehet nyerni. Nekem az x-boksz tetszett meg.
- Gergő: Nekem pedig a roller. Először a sima roller tetszett, de aztán ahogy sorra teljesítettem a feladatokat, egyre több és több pontom lett, így a végén elég pontom gyűlt össze, hogy megvehessem az elektromos rollert is. De amúgy főleg a sport miatt indultunk el.

Rendszeresen sportoltok egyébként?

- Gergő: Igen, én focizok.
- Bence: Én pedig aerobikozom.

Mennyi időt fordítottatok egy-egy kihívásra? Hogy történt az előkészítés, videó készítés, feltöltés?

- Bence: Az a kihívás nehézségétől függött. Volt, ami több napot igényelt, de volt olyan is, amit néhány perc alatt megcsináltunk.
- Gergő: De azért a többségét egy kis gyakorlás után simán meg tudtuk egyből csinálni. A kihívásokat a szüleink vették fel és töltötték fel a megfelelő sportághoz.

Volt-e felnőtt segítségetek?

- Igen, szüleink segítettek. A röplabdahálót Apukám csinálta, még mindig itt van kint az udvaron.

Milyen sportágakban indultatok el?

- Mindegyikben. Igaz, hogy van ahol még van elmaradásunk, de szinte mindegyik kihívást megcsináltuk. Volt olyan sportág, amelyiknél már az országos döntőt is befejeztük, de volt, ahol a megyei kihívásnál elakadtunk, mert nehéz volt. Ez a sportág egyébként a kosárlabda volt. A legjobban a multisport, az asztalitenisz és a foci tetszett nekünk.

Az osztálytársaitok mit szóltak hozzá, hogy GameTimeoztok?

- Tudták, hogy csináljuk, de ők nem nagyon akartak benevezni.

Mi a véleményetek a GameTime-ról?

- Szerintünk egész jó szórakozás. Jók a kihívások és jók a sportágak is, nem beszélve a nyereményekről. Jó lenne, ha tesiórán is lehetne ilyen feladatokat csinálni.

Bence, Gergő, még egyszer gratulálunk, további sportsikereket kívánunk, vigyázzatok magatokra!Diákolimpia®: továbbra is felfüggesztve

2021.03.11.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) a Diákolimpia® versenyek általános jellegű felfüggesztését 2021. április 10-ig meghosszabbította, ugyanakkor továbbra is fenntartja egyes „nem kontakt” sportágakban a Diákolimpia versenyek szabadtéri helyszínen (nem iskolai környezetben) történő megrendezésének lehetőségét. Ennek köszönhetően került megrendezésre közel 250 diák részvételével az alpesi sí és Sífutás Diákolimpia® is.

Ugyanakkor, tekintettel arra, hogy már az általános iskolákban is elrendelték a tantermen kívüli, digitális oktatást, az MDSZ további intézkedésig a saját szervezésű, a feltételeknek elvileg megfelelő (atlétika mezei futás, atlétika pályabajnokság) versenyszámaiban sem rendez és hirdet meg versenyeket.

Az MDSZ hivatalos közleménye a felfüggesztés meghosszabbításáról ITT olvasható. A járványügyi helyzettel, illetve az iskolák működési rendjével kapcsolatos fejlemények és információk folyamatos feldolgozása mentén a versenykiírással kapcsolatos további intézkedésekről – így különösen arról, hogy mely versenyek megrendezésére nyílik lehetőség – a Magyar Diáksport Szövetség minden hónap 10. napjáig ad tájékoztatást.

Forrás: mdsz.hu


Pályázat a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2020” cím elnyerésére

2021.02.01.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyílt pályázatot hirdet a „Magyarország jó tanulója − jó sportolója 2020” cím elnyerésére.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a „Magyarország jó tanulója − jó sportolója 2020” címmel azon tanulókat és hallgatókat kívánja kitüntetni, akik a 2019/2020. tanévben kimagasló tanulmányi- és sporteredményt értek el.

A Pályázati felhívás és a pályázat részleteit tartalmazó Pályázati útmutató ezen a linken érhető el.

A pályázatot papíralapon, postai úton kell benyújtani a Pályázati útmutatóban megadott címre.

Benyújtási határidő: 2021. február 26.


Mozgáslehetőség és online sportkihívások diákoknak – indul a Diákolimpia GameTime2!

2021.01.27.

Az iskoláskorú gyerekek aktivizálására újra elindítja online játékát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ). A nyolc sportágban, egyenként tizenkét kihívással induló Diákolimpia GameTime2 a felfüggesztett diáksportversenyeket, közte a Diákolimpiát igyekszik pótolni a résztvevő sportolók és pedagógusok számára.

Bővebben: kattints ide .


Indul a 2020/2021-es tanév!
2020.08.27.

Örömmel tájékoztatunk Benneteket, hogy elindul az új tanév a diáksport berkeken belül is. Megjelent a 33. diákolimpiai tanév versenykiírása, melyet ezen a hivatkozáson le is tudtok tölteni.

A nyomtatott formáért keressétek a körzetfelelős kollégákat!Koronavírussal kapcsolatos óvintézkedések a Diákolimpia® versenyeken
2020.03.09.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) az általa – illetve az MDSZ közreműködésével sportági szövetségek által – megrendezett Diákolimpia® megyei és országos döntők, elődöntők esetében, a koronavírus terjedésére tekintettel a versenyek eltörlését vagy elhalasztását jelenleg nem tartja indokoltnak járványügyi szempontból.

Ugyanakkor a fennálló fertőzésveszély miatt az MDSZ – összhangban a kormányzati népegészségügyi hatóságok tájékoztatásával – valamennyi Diákolimpia® verseny tekintetében kötelezően elrendeli az alábbi óvintézkedések szigorú betartását:

• Amennyiben a Diákolimpia® versenyekre készülő sportoló, vagy kisérője, illetve közös háztartásban élő családtagjaik bármelyike a verseny kezdő időpontját megelőző 14 napon belül a koronavírus közösségi terjedésével érintett, illetve karatén alá helyezett területen (jelen közlemény közzétételének időpontjában Kína, Szingapúr, Hongkong, Dél-Korea, Japán, Irán és Észak-Olaszország alábbi tartományai: Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna, Piemont) járt, vagy fizikai kapcsolatba került olyan személlyel aki a fent felsorolt területeken tartózkodott a jelzett időtartamon belül, úgy a versenyző illetve kísérő a Diákolimpia® eseményen nem vehet részt, a versenyhelyszín területére nem léphet be.

• Amennyiben a Diákolimpia® verseny bármely részvevőjénél akut légúti fertőzés tünetei (láz, köhögés, légszomj) jelentkeznek, az érintett versenyző illetve kísérő a tünetek elmúlásáig a Diákolimpia® eseményen nem vehet részt, függetlenül attól, hogy vele kapcsolatban fennáll-e a koronavírus fertőzésének gyanúja, illetve járt-e a fentiek szerint fertőzöttnek minősülő területen.

• Mindezeken túl az MDSZ felhívja a versenyek résztvevőinek figyelmét az eseményeken a rendszeres és alapos, kézfertőtlenítő szappanos kézmosásra. Ehhez a versenyek szervezői biztosítják a szükséges eszközöket.

A fenti óvintézkedések a versenyek szervezőire, versenybírókra, egyéb közreműködőkre is kötelezően irányadók.

Természetesen a járványügyi helyzet alakulása a későbbiekben indokolttá tehet további intézkedéseket, amelyeket az MDSZ haladéktalanul megtesz a kormányzati népegészségügyi ajánlásokkal összhangban. Ennek megfelelően a Diákolimpia® versenyek esetleges elhalasztására vagy törlésére, továbbá a jelen tájékoztató módosítására vonatkozó jogot az MDSZ fenntartja, amely döntésről megfelelő időben tájékoztatja a Diákolimpia® versenyrendszer valamennyi érintettjét. Ellenkező tájékoztatásig valamennyi Diákolimpia® verseny megtartásra kerül a fenti kötelező elővigyázatossági intézkedések mellett.

Kérjük a Diákolimpia versenyrendszerben érintett valamennyi versenyző, testnevelő, intézményvezető és szülő felelős együttműködését, és a fentiek fegyelmezett betartását.

Forrás: http://www.mdsz.hu/hirek-hu/mdsz-hu-hu/2020/03/06/koronavirussal-kapcsolatos-ovintezkedesek-a-diakolimpia-versenyeken/


GYŐRBE KERÜLT A BAJNOKI CÍM
2020.02.18.

A IV. korcsoportos Futsal Diákolimpia® országos döntőjének küzdelmeit rendeztük meg a hétvégén Gyulán. A dobogós helyezéseket győri, felcsúti és debreceni iskolák szerezték meg.

A mérkőzéseket a gyulai Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban, és a Göndöcs – Don Bosco Sportcsarnokban rendezték. A versenyre legnagyobb favoritként a többszörös győztes, illetve érmes felcsúti Endresz György Általános Iskola, a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium, illetve a kisvárdai Somogyi Rezső Általános Iskola csapatai érkeztek, viszont kiemelkedő Győr-Sopron-Moson és Szabolcs-Szatmár megye jelenléte, akik 2-2 csapattal is bekerültek a legjobb 12 közé.

A mérkőzések rengeteg izgalmat hoztak, pl. a Felcsúti Endresz György Általános Iskola és a Budapesti Gloriett Általános és Sportiskola között büntetőpárbajban dőlt el a döntőbe jutás. Ott a felcsútiak a Győri Labdarúgó Akadémia utánpótlás nevelő iskolájának csapatával szemben maradtak alul, így Győrbe került a kupa.


A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi iskolák szerezték meg az érmeket:

I. Győri Fekete István Általános Iskola
II. Endresz György Általános Iskola, Felcsút
III. Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, Debrecen

Különdíjasok:

Legjobb mezőnyjátékos: Tóth Alex (Budapesti Gloriett Általános és Sportiskola)
Legjobb kapus: Erdélyi Benedek (Debreceni Szent József Általános Iskola és Gimnázium)
Gólkirályok: Vingler László, Tollár Imre (Győr) és Zsilák Mátyás (Gyula), 7 találattal
Bajnokcsapat testnevelője: Kovács Béla


FUTSAL IV. KORCSOPORTOS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ GYULÁN
2020.02.13.

A 2019/2020. tanév Futsal Diákolimpia® Országos Döntője február 14-16. között kerül megrendezésre Gyulán. Az eseményen az IV. korcsoport versenyzői csapatban mérik össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

Bővebben: http://www.mdsz.hu/hirek-hu/diakolimpia/2020/02/13/futsal-diakolimpia-iv-kcs-orszagos-donto-beharangozo-2/


Kedves Kollégák!

2020. 01. 30.

Elkészült a "B" kategóriás úszás diákolimpia rajtlistája.


Tisztelt Pedagógus Kolléga!
2019. 11. 22.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) folytatja pedagógus-továbbképzéseit, melyekről nemcsak a NETFIT hírlevelünkben, hanem a honlapunkon is hírt adtunk: http://www.mdsz.hu/hirek-hu/mdsz-hu-hu/2019/01/25/uj-ingyenes-akkreditalt-pedagogus-tovabbkepzest-inditunk-a-pozitiv-motivacios-kornyezet-kialakitasa-es-a-mozgastanitas-korszeru-megkozelitese-az-iskolai-testnevelesben-elmelettol-a-gyakor/
http://www.mdsz.hu/tesi/tovabbkepzesek/grassroots-labdarugas-modszertani-es-gyakorlati-alapjai-alkalmazasa-az-iskolai-testnevelesben-a-grassroots-labdarugas-modszertani-es-gyakorlati-alapjai-az/

Az MDSZ Dél-alföldi Regionális Irodája az alábbi helyszínen és időpontban hirdet képzést Békés megyében:

„A pozitív motivációs környezet kialakítása és a mozgástanítás korszerű megközelítése az iskolai testnevelésben: elmélettől a gyakorlatig”

Képzési alkalom időpontja: 2019.12.06.-08.

Jelentkezési határidő: 2019. 12.01. éjfél

Képzés helyszíne: Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola


A „Grassroots” labdarúgás módszertani és gyakorlati alapjai az 5-12. évfolyam iskolai testnevelésében

Képzési alkalom időpontja: 2019.12.13.-15.

Jelentkezési határidő: 2019. 12.10. éjfél

Medgyesegyháza, Schéner Mihály Általános Iskola (5666 Medgyesegyháza, Luther u. 7)


Valamennyi képzésünk nyitott minden pedagógus végzettséggel rendelkező tanár és tanító számára – utóbbiak külön segítséget kaphatnak abban, hogyan segíti színesebbé tenni a mindennapos testmozgást, új ötleteket kapnak a pedagógusok testnevelés tanításához és bővíthetik tudásukat játék és élményközpontú, az adott életkorra szabott feladatokkal, megismerkedhetnek a fesztiválszervezés lehetőségeivel az egyes sportágak tekintetében, a megszerzett tudás azonnal és könnyen beilleszthető a mindennapi munkájukba.

A képzésen megtanultak segítségével könnyebbé válik

a diákok saját testtel és a térbeli tudatossággal kapcsolatos fejlesztése,
a kisjátékok, kreatív játékok és mérkőzésjátékok tanítása,
a mozgásműveltségi tartalmak,
az alap- és a taktikai ismeret átadása,
a kiegészítő kerettanterv intézményi szintű adaptálása.

A továbbképzésre az alábbi linken lehet jelentkezni: https://sso.mdsz.hu/cas/login

A továbbképzés maximális létszáma 28 fő, afölött az akkreditációnknak megfelelően sajnos nincs módunk további hallgatót befogadni!

További információk a pedagógus-továbbképzéseinkről: http://www.mdsz.hu/tesi/tovabbkepzesek/

A képzések díjmentesen elvégezhetőek!


Közelgő nevezési határidők

2019.09.09.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az alábbi sportágak megyei nevezési határideje zárul hamarosan:

Atlétika ÜCSB (III-IV. és V-VI. kcs.):  2019.09.25.

Kézilabda, Kosárlabda, Röplabda V-VI. kcs. "A" kategória: 2019.10.04.

Futsal V-VI. kcs.: 2019.10.15

Kézilabda, Kosárlabda, Röplabda V-VI. kcs. "B" kategória: 2019.10.31.

Duatlon: 2019. 10. 11. (csak országos verseny!)INDUL A 2019/2020-AS TANÉV

2019.09.01.

Kedves Diáksportolók, Testnevelők!

Nagyon boldog tanévkezdést kívánunk mindenkinek, kívánjuk, hogy a lendület tartson ki az év végéig.

Első megyei rendezvényünk az Atlétika Ügyességi csapatbajnokság lesz majd, erről hamarosan elkészül a versenykiírás.

Addig is a birkózók és az evezősök már elsőként készülhetnek a szakszövetségi diákolimpia országos döntőre, a versenykiírásokat megtaláljátok itt ➡️ http://www.mdsz.hu/diakolimpia/versenykiirasok/

Mozogjatok sokat, táplálkozzatok egészségesen, töltsétek hasznosan a szabadidőtöket, vegyetek részt az iskolai eseményeken, induljatok a diákolimpián!